Școala Babel aduce o abordare inovativă a învățării în cadrul curriculum-ului național.

  • Școala Babel va funcționa ca școală autorizată de Ministerul Educației Naționale, în strânsă colaborare cu școlile experiențiale olandeze și școlile bazate pe principiile Comunicării Nonviolente din Suedia și Anglia;
  • În 2016 vor exista 16 locuri în clasa pregătitoare și 20 locuri pentru programul de afterschool adresat ciclului primar.

De ce o abordare nouă a învățării în Timișoara acum?

Inovație

 

Noul curriculum național pentru învățământul primar oferă un spațiu real pentru noi abordări ale învățării. La Școala Babel vom utiliza această oportunitate de inovație în sistem și acceptăm provocarea la libertate lansată de noul curriculum.

Individualizare

 

Școala Babel va face posibil un proces de învățare individualizat, care permite ritmuri diferite de evoluție pentru copii, creativitate de partea profesorului și transparență pentru părinți.

Comunicare interculturală

 

Curriculum-ul la decizia școlii adaugă un plus de atenție dezvoltării competențelor de comunicare în limbi străine (două limbi străine de la clasa pregătitoare). Școala beneficiază de expertiza de 10 ani în acest domeniu a centrului de limbi străine Babel și de prezența profesorului englez Jay Thorne (4 ore pe săptămână).