Echipa academică

Știm că orice loc prinde viață datorită oamenilor. Ne bucurăm să vă prezentăm o echipă de profesioniști în educație ce au decis să meargă împreună pentru a demonstra că se poate. Împreună am descoperit că putem aduce inovație în curriculum-ul național și că putem fi un exemplu de bune practici în educație pentru toți cei ce își doresc cu adevărat schimbarea.

Echipa de facilitatori ai programului de după-masă

Echipa de facilitatori ai programului de afterschool este formată din persoane pasionate de un anumit domeniu de activitate, care prin exemplul și abilitățile lor pot motiva copiii să descopere tainele lumii pe care ei o reprezintă. Două zile ale programului de after-school (miercuri si vineri) oferă posibilitatea interacțiunii cu profesor vorbitor nativ de limba engleză.

Carla Banu

Carla Banu

Coordonator program after-school

Carla este absolventă a Facultății de Sociologie și Psihologie din cadrul Universității de Vest din Timișoara. Pe parcursul formării sale a lucrat cu diverse categorii de copii (inclusiv copii cu nevoi speciale sau copii din medii defavorizate), descoperind astfel “magia” metodelor de învățare nonformală. Carla este încrezătoare că învățarea poate avea loc în orice context, fie că suntem acasă, între prieteni sau la școală… și incearcă zi de zi, în cadrul Școlii Babel, să transforme după-amiezele copiilor în momente active de învățare, prin joc şi activităţi creative.

Anna Matei

Anna Matei

Administrator/Asistent after-school

Suportul oferit de Anna este deosebit de important pentru echipa Școlii Babel și starea de bine a copiilor, precum și pentru menținerea comunicării cu părinții.
Fie că e vorba de joaca în parc cu copiii, ateliere de arts&crafts sau de gătit, energia pozitivă, abilitățile creative și simțul estetic înnăscut al Annei se reflectă în atmosfera plăcută a după-amiezelor pe care copiii le petrec cu drag la școală.

Daniela Șilindean

daniela-silindean

Coordonator program de exprimare artistică

Daniela Șilindean, lector universitar, critic de teatru, traducător, doctor în filologie. Lucrează de treisprezece ani în domeniul educației, are experiență în învățământul de stat preuniversitar și universitar și privat. Predă cursuri de limba engleză, limba română pentru străini și cursuri de teatru. Scrie studii și cronici de teatru. Se bucură de fiecare experiență nouă, de fiecare întâlnire prilejuită de învățarea formală sau non-formală. E pasionată de teatru și de lumile aflate dincolo și dincoace de scenă, pasiune ce dorește să o transmită copiilor Școlii Babel.

Costa Tovarnisky

Costa Tovarnisky

Ateliere de jocuri teatrale şi exprimare artistică

Cine sunt: Actor de origine română născut în Ucraina, cu studiile făcute în Republica Moldova. Curiozitatea acestei meserii m-a plimbat pe mai multe meleaguri, unde am practicat meseria de actor și dascăl de teatru, atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari. De la Timișoara la Viena, Budapesta, Montreal, Toronto ș.a.m.d și iată-mă din nou la Timișoara.
Ce și unde am jucat sau joc în continuare: Circul De Stat Chișinău, Teatrul Național Timișoara, Pygmalion Theatre Viena, Cirque Du Soleil Montreal, Theatre De L’Utopie Montreal, Modern Time Stage Company Toronto. Am interpretat, de asemenea, diverse personaje în Televiziune și Film.
Vă invit la o serie de ateliere de explorare a mai multor discipline teatrale. Prin diverse jocuri teatrale, improvizație scenică, tehnici de pantomimă, exerciții de vorbire scenică și nu numai… Copiii dumneavoastră sunt invitați să-și îmbunătățească abilitățile de comunicare, verbale și non verbale, să fie dezinvolți și, folosind o expresie din limbajul teatral „să se simtă bine în pielea lor”.

Mihaela Negrea

Mihaela Negrea

Ateliere de educaţie financiară

Mihaela a studiat economia și va face uz de experiența ei practică pentru a-i însoți pe cei mici în explorarea acestui domeniu. Consideră că educația financiară este educație pentru viață, iar aceste ateliere îi vor ajuta să se familiarizeze cu concepte precum resurse, gestionarea lor și deprinderea unor obiceiuri sănătoase în acest sens.
Îi plac copiii și se simte extraordinar în compania lor și s-a implicat ca voluntar în astfel de proiecte educative atât în străinătate, cât și în țară.

Alexandra Tomici Mureşan

Alexandra Tomici Mureşan

Ateliere de terapie prin poveşti

Alexandra lucrează în fiecare zi cu copiii, ca terapeut și logoped, ajutându-i să-și exprime emoțiile cu mai mare ușurință. Cu calm și blândețe, prin intermediul poveștilor și al analogiilor, micuții sunt încurajați să reflecteze, să înțeleagă și să dea grai trăirilor care se manifestă uneori în moduri neașteptate, dificil de interpretat. Atelierul de terapie prin povești este opțional și se va desfășura săptămânal, pentru grupul de copii și părinți interesați.

Echipa Şcolii de Circ

Şcoala de Circ

Ateliere de circ

Școala de Circ este un proiect inovator care propune circul ca metodă de educație nonformală, bazată pe pedagogie creativ-activă, obiectivul principal fiind dezvoltarea armonioasă a participanților.
Atelierele săptămânale de circ le oferă copiilor contextul perfect pentru explorare, colaborare și distracție, într-un climat de dinamică pozitivă, încredere, armonie și multe jocuri noi.

Dan Simion

Dan Simion

Ateliere de muzică

Dan realizează, prin intermediul Asociației Cultural- Educațională MELOPOLIS, activități cultural- educative și implementează proiecte din sfera educației muzicale și promovează prin acțiunile sale învățarea experiențială a copiilor. Prin intermediul acestor ateliere, copiii vor avea ocazia de a-și dezvolta auzul muzical, descoperind fațetele multiple ale muzicii. În plus, orele de canto și studiul chitarei și al pianului le vor oferi copiilor o manieră de exprimare pe care o vor aprecia, cu siguranță.

Brigita Oanca

Brigita Oanca

Ateliere de desen și arte plastice

Sunt artist plastic, de meserie grafician. Am o fetiță alături de care am descoperit cât de inteligenți și creativi sunt copiii în esența lor. Tot alături de ea am înțeles importanța “meseriei” de părinte și pedagog care este asemenea unui bijutier ce are în mână un cristal neșlefuit și ține de propria-i măiestrie să îl facă să strălucească. Cred că susținerea creativității și pasiunii copiilor este direct proporțională cu dezvoltarea inteligenței lor. Întotdeauna am admirat oamenii pasionați căci din mâna lor lucrurile ies mereu bine. Mă alătur acestui minunat proiect deoarece abundă de pasiune.

Octavia Nicorescu

Octavia Nicorescu

Ateliere de robotică şi programare

Octavia Nicorescu, inginer IT și mamă a 2 copilași minunați, îmbină de 2 ani pasiunea pentru tehnologie cu dragostea pentru copii prin organizarea de ateliere de robotică și programare.
Crede cu tărie că fiecare copil trebuie să cunoască și să înțeleagă lumea tehnologiei, aceasta fiind realitatea în care va trăi. Își dorește ca atelierul de tehnologie să fie un loc în care, prin joacă și experiment, copiii se transformă din consumatori în creatori de tehnologie.

Ioana Hunyadi

ioana-istrate

Dezvoltare abilități de colaborare prin jocuri de echipă

Și-a început activitatea profesională în 2001, în AIMS Human Capital, o companie de consultanță în management și resurse umane. Această experiență a fost primul ei contact cu ceea ce înseamnă empatia, inteligența emoțională, munca în echipă și colaborarea.

Începând din 2006, Ioana coordonează activitatea de training și dezvoltare a angajaților într-o companie multinațională activă pe piața din Vestul tării. În toți acești ani, Ioana a avut posibilitatea să relaționeze cu un număr de aproximativ 1500 de angajați din staff și posturi de management în diverse proiecte de training și consultanță.

Din 2013, în cadrul aceleiași companii, Ioana dezvoltă programe orientate spre mediului academic – universitar și școlar și coordonează activitatea de practică de vară a studenților în diverse departamente ale companiei.