SEED
logo-cego-international

Parteneri educaționali

logo-penny-vine

PROGRAMUL COMPLET SEED

4 MAI, 18.00 – 20.30

Deschiderea SEED Povestea școlilor experiențiale din Belgia & Olanda și parteneriatul construit cu acestea de Școala Babel (eveniment dedicat comunității Școlii Babel)

Invitați:  Suze Roelofs (Consultant educațional și părinte fondatoar al Școlii De Fonkeling, Olanda)

                 Pam și Just Roelofs (copii educați în Școala  De Fonkeling, Olanda)

                Machteld Cattrysse (Prin secretar și Consul sadei Belgiei în România)

                 Marius Popa (Consul onorific al Regatutului Țărilor de Jos)

                Membri fondatori, profesori și copii ai Școlii Babel

          Locație: Ambasada (Strada Anton Seiller nr. 2, Timișoara)

Notă: Pentru participarea la acest eveniment vă rugăm completați
Formularul de înscriere!

 5 MAI, 09.00 – 17.00

Conferința Well-being and Involvement. The Shortcut to Resilience and Talent

 Invitat: Prof. Dr. Ferre Laevers (Belgia), Director al Centrului de Cercetare pentru Învățare Experiențială (CEGO), Universitatea din Leuven

          Programul conferinței:

09:00 Introducere din partea organizatorilor

09:20 Partea I: Starea de bine și implicarea ca și concepte

10: 45 Pauză

11:00 Partea a II-a: Ce fel de rezultate ne dorim să obținem

12:00 Partea a III-a: Cum ajungem acolo: monitorizarea calității procesului

12:30 Pauză de prânz

13:30 Partea a IV-a: Un mediu de învățare bine structurat (1)

14:45 Pauză 15:00

Partea a V-a: Un mediu de învățare bine structurat (2)

16:00 Întrebări și discuții

17:00 Încheiere

Locație: Blvd. 1 Decembrie 1918 nr. 93, Timișoara (sediul Școlii Babel)

6 MAI, 10.00 – 13.00

Reflecții și punte de acțiune pe marginea conferinței

Facilitatori: Suze-Roelofs Emonds (Olanda), Fondatoare a Școlii De Fonkeling, Consultant Educațional și Coordonator al proiectului ”Învățare Experiențială”, Olanda

                       Monica Diaconu, Coordonator academic și membru fondator Școala Babel

Locație: Blvd. 1 Decembrie 1918 nr. 93, Timișoara (sediul Școlii Babel)

8 MAI, 18.00 – 20.00

Grup de practică în Comunicare Nonviolentă (pentru participanții SEED, în limita a 15 locuri)

Facilitator: Manuela Murariu, Școala Babel

Locație: Blvd. 1 Decembrie 1918 nr. 93, Timișoara (sediul Școlii Babel)

9 MAI, 18.00 – 20.00

Metode în  Storytelling (pentru participanții SEED, în limita a 20 locuri)

Facilitator: Înv. Monica Diaconu, Școala Babel

Locație: Blvd. 1 Decembrie 1918 nr. 93, Timișoara (sediul Școlii Babel)

10 MAI, 18.00 – 20.00

Vizită ghidată la Școala Primară Babel, prima școală experiențială după model olandez (pentru participanții SEED, în limita a 15 locuri)

 Facilitatori: Reprezentanți Școala Babel

Locație: Splaiul Tudor Vladimirescu nr. 9 (sediul Școlii Babel)

11-13 MAI

Atelier intensiv Calm in the Storm. Responding with Compassion to Children’s Intense Emotions

Facilitator: Penny Vine (Anglia), Consultant și Trainer Internațional de/pentru Comunicare Nonviolentă

          Programul atelierului pe zile:

          11 MAI, 13.00 – 18.30 (vineri)

Obiective:

  • Ce se întâmplă în creier atunci când trăim emoții intense? Vom aborda, de asemenea  și schimbările mentale care apar în creierul unui copil din momentul nașterii și până la vârsta de 11 ani.
  • Comportamentul privit dintr-o perspectivă diferită față de cea pe care noi o avem de obicei și care ne este familiară. Această nouă perspectivă ne poate oferi o abordare radical diferită pentru a înțelege comportamentul unui copil și ne ajută, de asemenea, în a sprijini procesul de conectare și încredere în sine, atât în momentul prezent, cât și pe viitor.

          12 MAI, 10.00 – 17.00 (sâmbătă)

Obiective:

  • Exersarea practicii de auto empatie.

          13 MAI, 10.00 – 17.00 (duminică)

Obiective:

  • Cum putem să ne îndreptăm atenția spre starea emoțională de bine a copiilor? Ne vom uita cu atenție la cum comportamentul copiilor reprezintă un limbaj eficient în a exterioriza lumea lor interioară. Vom observa și practica interpretarea comportamentului prin limbajul emoțiilor și al nevoilor.

Locație: Blvd. 1 Decembrie 1918 nr. 93, Timișoara (sediul Școlii Babel)

POVESTEA ȘCOLILOR EXPERENȚIALE DIN OLANDA ȘI BELGIA . POVESTEA ȘCOLII BABEL

În 4 mai vă invităm să ne fiți alături la deschiderea primei ediții SEED, alături de invitații și partenerii noștri din Belgia, Olanda, Anglia și Romania. Haideți să ne bucurăm împreună de poveștile despre încredere și valori împărtășite în educație! Haideți să descoperiți povestea școlilor experiențiale olandeze, povestea Școlii Babel și bucuria de a fi împreună!

Evenimentul este deschis părinților, cadrelor didactice, pasionaților de educație, tuturor celor cu care ne-am interesectat drumurile în tot acest timp!

Suze-Roelofs-Emonds

Suze-Roelofs Emonds este o persoană ce și-a dedicat întreaga viață educației. De ani de zile a construit o experiență vastă în îndrumarea copiilor pe baza principiilor Învățării Experiențiale în școli primare și speciale.

Inspirată de mișcarea NIVOZ din jurul Universiății din Utrecht (Olanda) și extrăgându-și învățare din toată plaja de concepte din jurul educației ce onorează copilul (printre care Reggio Emilia), Suze combină experiența de învățător, mamă, consultant educațional și coordonator al proiectului ”Învățare Experiențială” Olanda). Suze este o povestitoare înnăscută, iar poveștile ei aduc mereu un mesaj plin de speranță și încredere.

Suze a fost alături de Școala Babel înca din momentul în care doar visam să punem în aplicare un proiect de Învățare Experiențială În România. Ea și familia ei ne-au ghidat pașii în a înțelege cum funcționează o școală experiențială, cum trăiesc copiii experiența unei astfel de școli, ne-au dat energia și încrederea de a face posibilă Școala Babel.

CONFERINȚĂ

În perioada 5-6 mai, Prof. Ferre Laevers de la Universitatea din Leuven va susține conferința

Well-being and involvement.

The shortcut to resilience and talent

Ferre Laevers

Prof. dr. Ferre Laevers, directorul Centrului de Cercetare pentru Învățare Experiențială din cadrul Universității Leuven (Belgia) va prezenta instrumentele de evaluare a stării de bine și implicării copiilor (Scara de Evaluare Leuven) și va descrie mediul educațional ce face posibile aceste două componente necesare învățării profunde (Deep Level Learning).  

O conferință cabaret, acest eveniment este deschis unui public cât mai larg (capacitate conferință 150 de persoane). Parte din eveniment (ziua de duminică) va fi facilitată de trainerii Babel Education (cu formare anterioară în Învățare Experiențială) și are ca scop găsirea de soluții pentru implementarea la nivel local a instrumentelor puse la dispoziție de Universitatea din Leuven.

ÎNSCRIERE

Taxă de participare: 220 lei

ATELIER INTENSIV

În perioada 11-13 Mai, Penny Vineconsultant și trainer internațional în Comunicare Nonviolentă va susține atelierul intensiv

Calm in the storm: Responding with

Compassion to Children’s Intense Emotions

Penny Vine

Penny Vine, unul din cei mai apreciați traineri de Comunicare Nonviolentă în Educație, va lucra în al doilea weekend cu un grup compact de învățători și educatori pe dezvoltarea competențelor de relaționare cu copiii în spiritul parteneriatului și respectului pentru ființa umană chiar și atunci când emoțiile copiilor de-centrează cadrul didactic de la setul său de valori.

O formare intensivă, acest curs e gândit să susțină eforturile cadrelor didactice de a trece de la un stil de educație bazat pe pedeapsă și recompensă la unul bazat pe dialog și respect reciproc.

(Participarea la atelierul intensiv este condiționată de stăpânirea cunoștințelor introductive în Ateliere de Comunicare Nonviolentă).

ÎNSCRIERE

Taxă de participare: 510 lei

De ce o Săptămână a Educației Democratice în Timișoara?

Oamenii care lucrează zi de zi cu copiii, învățătorii și educatorii sunt cei ce sădesc în copii semințele valorilor comunității democratice.

Felul în care le vorbim copiilor, modul în care organizăm învățarea, spațiul pe care îl lăsăm pentru inițiativa, emoțiile și vocea copiilor pot face ca aceste semințe să prindă rădăcini.

Pentru a putea trăi alături de copii valorile democratice, cadrele didactice din România au nevoie de inspirație, instrumente și o comunitate de suport. Au nevoie de un loc în care să se întoarcă mereu când mediul din jur pare să promoveze (cu totul) altceva decât respectul pentru ființa umană, dialogul, relația de parteneriat.

Școala Babel își propune ca, prin Săptămâna Europeană a Educației Democratice, să aducă conceptele de învățare experiențială și comunicare nonviolentă aproape de realitatea de zi cu zi a învățătorilor și educatorilor. Aceste concepte reflectă valorile democratice adoptate de școli inovative din Olanda, Anglia, Suedia.

Astfel, în cadrul acestui eveniment vom discuta despre instrumente concrete de lucru ce pot fi adaptate contextului și culturii existente în România.

SEED aduce inspirație, expertiză și instrumente educaționale extrem de apreciate în Europa

Educația experiențială este una dintre cele 5 direcții promovate de OECD și sursă de inspirație pentru sistemele de învățământ olandez și britanic.

Universitatea din Leuven cercetează și publică în mediul academic de peste 40 de ani lucrări ce relevă schimbările pozitive aduse de instrumentele Educației experiențiale în mediul școlar.

Comunicarea nonviolentă în educație stă la baza școlilor inovative din Suedia, Slovenia sau Anglia și oferă un model de relaționare adult-copil bazat pe ideea de dialog și parteneriat, dezvoltare socio-emoțională sănătoasă.

SEED aduce metode practice folosite în școli și grădinițe inovative din Olanda, Belgia, Anglia și România

În această săptămână, cadrele didactice din învățământul primar și preșcolar vor avea acces atât la suportul teoretic oferit de Învățarea Experiențială  și Comunicarea Nonviolentă cât și la ilustrări practice ale utilizării acestor concepte în școli și grădinițe din Europa.

Zilele dedicate Comunicării Nonviolente sunt organizate sub formă de ateliere, în care fiecare persoană poate experimenta instrumente aplicabile direct în situații de zi cu zi din cadrul procesului de învățare. Vizita ghidată la Școala Primară Babel și intervențiile trainerilor Babel Education vor exemplifica felul în care aceste concepte pot fi transpuse în realitatea românească, ținând cont de cultura mediului școlar din țara noastră .

SEED creează o comunitate locală de învățare pentru educatori și învățători în jurul unei viziuni comune

Prin SEED, Școala Babel deschide un spațiu de conectare și învățare pentru educatori și învățători în jurul acelorași valori democratice în educație. Ne dorim ca acest spațiu să continue să existe pentru toate cadrele didactice din Timișoara și să ofere sprijin și inspirație pentru ca fiecare să simtă că poate fi un agent al schimbării în mediul educațional în care activează.

Astfel, din septembrie 2018 ne dorim să creăm în cadrul Școlii Babel, alături de Universitatea din Leuven, un Centru de studiu, cercetare și formare pentru cadrele didactice interesate de Învățarea Experiențială și Comunicarea Nonviolentă.

Vreau să mă implic ca voluntar, partener sau sponsor, alături de Școala Babel, în organizarea SEED!

Lasă-ne aici datele tale (adresă de e-mail, telefon, status profesional) și te vom contacta!

Trimite-ne un mesaj

Please send us your message when you need help.