SEED
logo-cego-international

Parteneri educaționali

logo-penny-vine

Programul Săptămânii Europene a Educației Democratice

ACȚIUNI PRE-EVENIMENT

22-23 februarie  – Atelier introductiv în Comunicarea Nonviolentă, facilitator Manuela Murariu

22-23 martie –  Atelier introductiv în Comunicarea Nonviolentă, facilitator Manuela Murariu

SEED

5-6 mai – Conferința Well-being and involvement. The Shortcut to Resilience and Talent, Prof. Dr. Ferre Laevers (Belgia), Director al Centrului de Cercetare pentru Învățare Experiențială (CEGO), Universitatea din Leuven

8 mai – Grup de practică în Comunicare Nonviolentă, facilitator Manuela Murariu, Școala Babel (15 locuri)

9 maiMetode în  Storytelling, înv. Monica Diaconu, Școala Babel (20 locuri)

10 maiVizită ghidată la Școala Primară Babel (prima școală experiențială după model olandez) (15 locuri)

11-13 mai – Atelier intensiv Calm in the storm. Responding with Compassion to Children’s Intense Emotions, Penny Vine (Anglia), Consultant și Trainer Internațional de/pentru Comunicare Nonviolentă

De ce o Săptămână a Educației Democratice în Timișoara?

Oamenii care lucrează zi de zi cu copiii, învățătorii și educatorii sunt cei ce sădesc în copii semințele valorilor comunității democratice.

Felul în care le vorbim copiilor, modul în care organizăm învățarea, spațiul pe care îl lăsăm pentru inițiativa, emoțiile și vocea copiilor pot face ca aceste semințe să prindă rădăcini.

Pentru a putea trăi alături de copii valorile democratice, cadrele didactice din România au nevoie de inspirație, instrumente și o comunitate de suport. Au nevoie de un loc în care să se întoarcă mereu când mediul din jur pare să promoveze (cu totul) altceva decât respectul pentru ființa umană, dialogul, relația de parteneriat.

Școala Babel își propune ca, prin Săptămâna Europeană a Educației Democratice, să aducă conceptele de învățare experiențială și comunicare nonviolentă aproape de realitatea de zi cu zi a învățătorilor și educatorilor. Aceste concepte reflectă valorile democratice adoptate de școli inovative din Olanda, Anglia, Suedia.

Astfel, în cadrul acestui eveniment vom discuta despre instrumente concrete de lucru ce pot fi adaptate contextului și culturii existente în România.

SEED aduce inspirație, expertiză și instrumente educaționale extrem de apreciate în Europa

Educația experiențială este una dintre cele 5 direcții promovate de OECD și sursă de inspirație pentru sistemele de învățământ olandez și britanic.

Universitatea din Leuven cercetează și publică în mediul academic de peste 40 de ani lucrări ce relevă schimbările pozitive aduse de instrumentele Educației experiențiale în mediul școlar.

Comunicarea nonviolentă în educație stă la baza școlilor inovative din Suedia, Slovenia sau Anglia și oferă un model de relaționare adult-copil bazat pe ideea de dialog și parteneriat, dezvoltare socio-emoțională sănătoasă.

SEED aduce metode practice folosite în școli și grădinițe inovative din Olanda, Belgia, Anglia și România

În această săptămână, cadrele didactice din învățământul primar și preșcolar vor avea acces atât la suportul teoretic oferit de Învățarea Experiențială  și Comunicarea Nonviolentă cât și la ilustrări practice ale utilizării acestor concepte în școli și grădinițe din Europa.

Zilele dedicate Comunicării Nonviolente sunt organizate sub formă de ateliere, în care fiecare persoană poate experimenta instrumente aplicabile direct în situații de zi cu zi din cadrul procesului de învățare. Vizita ghidată la Școala Primară Babel și intervențiile trainerilor Babel Education vor exemplifica felul în care aceste concepte pot fi transpuse în realitatea românească, ținând cont de cultura mediului școlar din țara noastră .

SEED creează o comunitate locală de învățare pentru educatori și învățători în jurul unei viziuni comune

Prin SEED, Școala Babel deschide un spațiu de conectare și învățare pentru educatori și învățători în jurul acelorași valori democratice în educație. Ne dorim ca acest spațiu să continue să existe pentru toate cadrele didactice din Timișoara și să ofere sprijin și inspirație pentru ca fiecare să simtă că poate fi un agent al schimbării în mediul educațional în care activează.

Astfel, din septembrie 2018 ne dorim să creăm în cadrul Școlii Babel, alături de Universitatea din Leuven, un Centru de studiu, cercetare și formare pentru cadrele didactice interesate de Învățarea Experiențială și Comunicarea Nonviolentă.

CONFERINȚĂ

În perioada 5-6 mai, Prof. Ferre Laevers de la Universitatea din Leuven va susține conferința

Well-being and involvement.

The shortcut to resilience and talent

Ferre Laevers

Prof. dr. Ferre Laevers, directorul Centrului de Cercetare pentru Învățare Experiențială din cadrul Universității Leuven (Belgia) va prezenta instrumentele de evaluare a stării de bine și implicării copiilor (Scara de Evaluare Leuven) și va descrie mediul educațional ce face posibile aceste două componente necesare învățării profunde (Deep Level Learning).  

O conferință cabaret, acest eveniment este deschis unui public cât mai larg (capacitate conferință 150 de persoane). Parte din eveniment (ziua de duminică) va fi facilitată de trainerii Babel Education (cu formare anterioară în Învățare Experiențială) și are ca scop găsirea de soluții pentru implementarea la nivel local a instrumentelor puse la dispoziție de Universitatea din Leuven.

Consultă Programul Conferinței și înscrie-te din timp pentru a beneficia de un preț redus al taxei de participare!

ÎNSCRIERE

Early bird

Înscriere și plată până în 29 februarie – 195 lei

Înscriere și plată în perioada 29 februarie – 29 martie – 220 lei

Taxă integrală

Înscriere și plată după 29 martie – 250 lei

ATELIER INTENSIV

În perioada 11-13 Mai, Penny Vineconsultant și trainer internațional în Comunicare Nonviolentă va susține atelierul intensiv

Calm in the storm: Responding with

Compassion to Children’s Intense Emotions

Penny Vine

Penny Vine, unul din cei mai apreciați traineri de Comunicare Nonviolentă în Educație, va lucra în al doilea weekend cu un grup compact de învățători și educatori pe dezvoltarea competențelor de relaționare cu copiii în spiritul parteneriatului și respectului pentru ființa umană chiar și atunci când emoțiile copiilor de-centrează cadrul didactic de la setul său de valori.

O formare intensivă, acest curs e gândit să susțină eforturile cadrelor didactice de a trece de la un stil de educație bazat pe pedeapsă și recompensă la unul bazat pe dialog și respect reciproc.

(Participarea la atelierul intensiv este condiționată de stăpânirea cunoștințelor introductive în Ateliere de Comunicare Nonviolentă).

Înscrie-te din timp pentru a beneficia de un preț redus al taxei de participare!

ÎNSCRIERE

Early bird

Înscriere și plată până în 29 februarie – 450 lei

Înscriere și plată în perioada 29 februarie – 29 martie – 510 lei

Taxa integrală

Înscriere și plată după 29 martie – 575 lei

Pachet participare Conferință și Atelier Intensiv

 Înscriere până în 29 martie, ACCES GENERAL – 645 lei

ACTIVITĂȚI ÎN TIMPUL SĂPTĂMÂNII

8 mai – Grup de practică în Comunicare Nonviolentă, facilitator Manuela Murariu, Școala Babel (15 locuri)
9 mai – Metode în  Storytelling, înv. Monica Diaconu, Școala Babel (20 locuri)
10 mai – Vizită ghidată la Școala Primară Babel (prima școală experiențială după model olandez) (15 locuri)

Accesul la activitățile din perioada 8-11 mai este gratuit, în limita locurilor disponibile, pentru participanții care s-au înscris la conferință sau atelierul intesiv. În cazul achiziționării pachetului de participare, aveți automat un loc rezervat la aceste activități.

Vreau să mă implic ca voluntar, partener sau sponsor, alături de Școala Babel, în organizarea SEED!

Lasă-ne aici datele tale (adresă de e-mail, telefon, status profesional) și te vom contacta!

Trimite-ne un mesaj

Please send us your message when you need help.