A face ieșiri cu copiii la pădure este deja parte din tradiția Școlii Babel. E una dintre ocaziile în care copiii sunt în contact direct cu natura, o explorează folosindu-și toate simțurile, fiind curioși, observând și adresând întrebări.

Învață despre lumea înconjurătoare, ecosistem, plante, insecte, păsări, amfibieni, rolul pădurii pentru bunăstarea Planetei, dar și despre impactul uman asupra naturii. Pădurea devine în aceste ieșiri sala noastră de clasă, spațiul nostru de joacă și locul care ne inspiră imaginația.

Ne-am alăturat așadar cu mult drag și bucurie proiectului „Pădurea mea” inițiat de Asociația EcoStuff România.

Echipa de proiect a Școlii Babel, echipa Pădurii Babel, e formată din 5 adulți și 4 copii pasionați de natură. Împreună, alături de comunitatea școlii și cea locală:

  • am realizat 2 acțiuni de plantare, în total plantând până acum 160 de puieți (stejari, molizi, tei, sălcii, salcâmi, măceși);
  • am inițiat o colaborare cu Direcția Silvică Recaș pentru vizitarea pepinierei și recunoașterea diverselor specii de copaci;
  • am deschis o discuție cu primăria Timișoarei în vederea re-înverzirii unui teren din oraș prin plantarea de puieți.

Printre cei care ne-au sprijinit se numără: elevii Școlii Babel, părinții din comunitatea Babel, Greenfeel – Grădinescu Timișoara  (comunitate de grădinărit urban) și peisagistul Alexandru Ciobotă.

 

 

În viitorul apropiat ne propunem:

  • să îngrijim puieții plantați
  • să continuăm cu noi acțiuni de plantare
  • să învățăm despre înființarea unei pepiniere

Proiectul ”Pădurea mea” este inițiat și organizat de EcoStuff Romania și susținut la nivel național de Profi România. Elevii și profesorii coordonatori din primele 10 echipe care reușesc să organizeze cel mai bine acțiunea de plantare de copaci participă gratuit în tabăra organizată special pentru ei în 16-22 august 2021.