Cum îmi înscriu copilul la Școala Babel?

În acest moment am atins numărul maxim de părinți implicați în procesul de înscriere pentru clasa pregătitoare, an scolar 2019-2020.
Există locuri disponibile pentru clasa I (2 locuri) , clasa a IV-a (2 locuri), clasa a V-a (2 locuri).

Pentru anul școlar 2020-2021, procesul de înscriere efectiv va începe în luna noiembrie 2019 și va fi anunțat pe canalele de comunicare ale școlii (Facebook, site, newsletter).

Etapele procesului de înscriere sunt:

 • participarea la Seara Părinților, evenimentul este deschis pentru orice părinte, participarea se face pe baza completării formularului de înscriere online. Întrucât suntem limitați de capacitatea sălii, prioritate vor avea părinții interesați pentru înscrieri în anul școlar 2020-2021.
 • completarea formularului de preînscriere, acei părinți care după Seara Părinților își doresc să meargă mai departe cu procesul de înscriere
 • participarea la cele două ateliere practice (învățare experențială, comunicare nonviolentă) oferite de Școala Babel
 • discuția de cunoaștere cu un membru fondator al Școlii

Dacă părintele decide să continue urmează partea administrativă a procesului de înscriere:

 1. Completarea cererii tip, online
 2. Depunerea dosarului de înscriere la secretariatul Școlii Babel
  Dosarul de înscriere cuprinde:

  • Copie după certificatul de naștere al copilului;
  • Copii după buletinele sau cărțile de identitate ale părinților;
  • Contractul de școlarizare completat
 3. Achitarea taxei de înscriere (100 Euro, la cursul BNR al zilei în care se efectuează plata).


Contact pentru înscrieri

Pentru aspecte ce țin de înscrieri școlare: Anna Matei, Administrator, anna.matei@scoalababel.ro

Care sunt tarifele?

A) Pentru programul scurt, desfășurat între orele 8.00 – 13.00:

Ciclul primar/gimnazial: plată lunară – 295 Euro/lună, timp de 10 luni pe an (la cursul BNR al zilei în care se efectuează plata).
În cazul fraților care participă împreună la cursurile Școlii Babel, se aplică o reducere de 15%/copil.
Plata se va face între zilele de 1-10 ale lunii (pentru luna în curs) în contul Asociației Părinți în Dialog sau la sediul școlii cu cardul sau în numerar.
Prețul nu include masa de prânz, tariful pentru masa de prânz este de 180 lei/lună (opțional).

B) Pentru programul de tip ”after-school”, desfășurat între orele 13.00 – 18.00:

Plată lunară – 150 Euro/lună, timp de 10 luni pe an (la cursul BNR al zilei în care se efectuează plata). În cazul fraților care participă împreună la programul de tip ”after-school”, se aplică o reducere de 15%/ copil.
Prețul include masa de prânz, în valoare de 10 lei/zi și supravegherea copiilor (incluzând activități ludice cu facilitatorul de grup).
Participarea la opționale (cercuri pe domeniile de pasiune și interes ale copilului), în acest interval orar, este la alegere și se efectuează contra cost (între 15 – 25 Euro/lună/atelier, în funcție de activitățile alese).

Există numai ciclul primar?

Școala Babel își propune să ofere continuitate în învățare până la nivel liceal.

În 2016 școala a obținut autorizația MEN pentru ciclul primar. În 2018, odată cu mutarea într-o nouă locație, a fost autorizat ciclul gimnazial.

Ne propunem ca până cel târziu în anul școlar 2022-2023 să autorizăm și ciclul liceal, profil bilingv (română-engleză).

Câte clase există?

Pentru anul școlar 2019-2020 școala este pregătită pentru copiii de clasă pregătitoare (2 clase), clasa I (2 clase), clasa a II-a, clasa a III-a, clasa a IV-a, clasa a V-a și clasa a VI-a.

Notă: În acest moment am atins numărul maxim de părinți implicați în procesul de înscriere pentru clasa pregătitoare, existând locuri disponibile doar pentru clasele a IV-a și a V-a.

Câți copii sunt în clasă?

Clasele sunt de maximum 20 de copii.

Pentru a face experiența de învățare relevantă pentru fiecare copil în parte și pentru a respecta ritmurile diferite de învățare, fiecare unitate (2 clase) dispune de o a treia persoană cu rol de consiliere educațională și suport.

Ce programă se studiază?

Școala Babel urmează Curriculum-ul național românesc, completat de Curriculum-ul la decizia școlii, cu un plus de atenție la dezvoltarea competențelor de comunicare în limbi străine (copiii studiază două limbi străine începând cu clasa pregătitoare).

Metoda Școlii Babel se bazează pe principiile Învățării Experiențiale și ale Comunicării Nonviolente, ambele aplicate cu mare succes în sistemul educațional din Olanda, Suedia și Anglia.

Creăm și susținem un mediu bogat în experiențe, unde copiii își dezvoltă competențe de viață potrivite în context local și global. Ne dorim ca, prin metode inovative, să îi ajutăm să participe cu bucurie, curaj și grijă la lumea din jurul lor.

Elevii susțin evaluările naționale?

Da, elevii care studiază la Școala Babel susțin evaluările naționale pentru clasa a II-a și clasa a IV-a.

Ce dotări există?

Spațiul dispune de săli de clasă – amenajate cu mobilier adecvat vârstei și activităților individuale sau de grup, sală de sport, laboratoare pentru activități tematice, sală de muzică, bucătărie și sală de mese, precum și o bibliotecă proprie, cu un fond de carte în limba română și 7 limbi străine.

Ce autorizații există?

Școala funcționează cu toate autorizațiile necesare ARACIP (Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar), autorizaţie sanitară de funcţionare, autorizație ISU.

Ce înseamnă învățarea experiențială/prin experiență?

Programul nostru de învățare este gândit pentru a dezvolta competențelor copilului. Învățăm pas cu pas pentru a face tot mai multe în lumea în care trăim. Prin experiențe practice și lucrul în proiecte, cercetăm, ne punem întrebări, aplicăm ceea ce știm, învățăm să fim parte activă a lumii din care trăim. Rolul profesorului este de a crea contexte pentru dezvoltarea competențelor, a urmări progresul fiecărui copil și a sprijini procesul individual de învățare prin consiliere.

Copilul poate fi înscris numai la program scurt?

Da, puteți opta exclusiv pentru programul scurt.

Pot să-mi înscriu copilul dacă vine dintr-o clasă cu învățământ "tradițional"?

Da, înscrierile se fac în limita locurilor disponibile conform procedurii de înscriere.

Unde se desfășoară orele de sport?

Orele de sport se țin fie în parc, fie în curtea școlii, fie în sala de sport special amenajată în încinta școlii.

Cât timp vor petrece copiii în aer liber?

Pe parcursul zilei, există activități programate să se desfășoare în aer liber: jocuri motrice sau pauze de relaxare ce se vor desfășura în curtea școlii sau în Parcul Karlsruhe. În plus, ziua de vineri este dedicată naturii și experiențelor și se va desfășura, parțial, la fermă, pădure, grădină sau în oraș, participând la diverse evenimente.

Va exista o uniformă?

Nu, Școala Babel nu își propune să impună o uniformă.

Ce așteptări există față de implicarea părinților?

Așteptarea este ca părinții să dea curs invitațiilor la dialog lansate de școală (ore de consultație individuală, ședințe de feedback) și să abordeze ei înșiși echipa școlii pentru a găsi soluții atunci când e identificată o problemă. Ne dorim să creăm spațiu pentru un tip de dialog în care fiecare participant este valorizat și respectat. Fiecare familie are posibilitatea de a crea experiențe de învățare pentru întreg grupul, în cadrul programului de după-masă sau al evenimentelor extra-curriculare.