Profilul părintelui al cărui copil se dezvoltă în armonie la Școala Babel 
→ e conștient de rolul esențial al familiei în dezvoltarea copilului(se conectează la experiența copilului ascultându-l, acceptă necondiționat persoana acestuia, respectă nevoile propriului copil)
→ este dispus să accepte și să discute cu copilul despre toată gama de emoții, ale sale și ale copilului
→ e implicat într-un proces propriu de dezvoltare personală și învățare
→ depune toate eforturile pentru a menține o relație de colaborare și căutare de soluții alături de școală
→ asumă o relație de co-responsabilitate alături de cadrele didactice pentru starea de bine și implicarea copilului în cadrul școlii, văzând dincolo de roluri formale(client-furnizor-produs)

 

Pentru înscrierea la clasa pregătitoare
Participarea la Seara Părinților – 10 puncte
Participarea la Atelierul de Învățare Experiențială – 20 puncte
Participarea la Atelierul de Comunicare Nonviolentă – 20 puncte
Participarea la Atelierul părinți – copii – 20 puncte
Discuție de cunoaștere cu unul din membrii fondatori – până la 40 puncte

 

Alte condiții care vor funcționa în caz de departajare:
Frați înscriși la Școala Babel – 15 puncte
Părinți care lucrează în cadrul Școlii – 15 puncte
Membru al Asociației Părinți în Dialog – 15 puncte
Seara Părinților are loc o dată pe an, se anunță pe toate canalele de comunicare ale Școlii.
Atelierele de Învățare Experiențială și Comunicare Nonviolentă au loc de două ori pe an, se anunță pentru cei care au participat la Seara Părinților, respectiv pe pagina de Facebook a Școlii.
Atelierul părinte-copil are loc o dată pe an, la acest atelier sunt invitați cei care au participat la etapele anterioare.

Dacă părintele decide să continue, urmează partea administrativă a procesului de înscriere:

  1. Completarea cererii tip, online
  2. Depunerea dosarului de înscriere la secretariatul Școlii Babel
    Dosarul de înscriere cuprinde:
    – Copie după certificatul de naștere al copilului;
    – Copii după buletinele sau cărțile de identitate ale părinților;
    – Contractul de școlarizare completat
  3. Achitarea taxei de înscriere (220 Euro, la cursul BNR al zilei în care se efectuează plata).

 

Pentru transfer 
Vă invităm să scrieți un email la adresa contact@scoalababel.ro cu următoarele informații: numele dvs, număr de telefon, anul școlar și clasa pentru care sunteți interesat de transfer.


Contact pentru înscrieri

Pentru aspecte ce țin de înscrieri școlare: contact@scoalababel.ro

A) Pentru programul scurt, desfășurat între orele 8.00 – 14.00, în funcție de clasă:
Ciclul primar: plată lunară – 435 Euro/lună, timp de 10 luni pe an (la cursul BNR al zilei în care se efectuează plata).
Ciclul gimnazial: plată lunară – 512 Euro/lună, timp de 10 luni pe an (la cursul BNR al zilei în care se efectuează plata).
În cazul fraților care participă împreună la cursurile Școlii Babel, se aplică o reducere de 15%/copil.
Plata se va face între zilele de 1-10 ale lunii (pentru luna în curs) în contul Asociației Părinți în Dialog sau la sediul școlii cu cardul sau în numerar.
Prețul nu include masa de prânz, tariful pentru masa de prânz este de 400 lei/lună (opțional).

B) Pentru programul de tip ”after-school”, desfășurat între orele 13.00 – 18.00 (doar pentru elevii Școlii Babel):
Plată lunară – 250 EUR (TVA inclus)/lună, timp de 10 luni pe an (la cursul BNR al zilei în care se efectuează plata). În cazul fraților care participă împreună la programul de tip ”after-school”, se aplică o reducere de 25%/copil.
Prețul include masa de prânz, în valoare de 18 lei/zi și supravegherea copiilor (incluzând activități ludice cu facilitatorul de grup).
Participarea la opționale (cercuri pe domeniile de pasiune și interes ale copilului), în acest interval orar, este la alegere și se efectuează contra cost (între 15 – 25 Euro/lună/atelier, în funcție de activitățile alese).
Mai multe informații despre înscrierea și taxele pentru programele opționale pot fi accesibile aici.

Școala Babel își propune să ofere continuitate în învățare până la nivel liceal.
În 2016 școala a obținut autorizația MEN pentru ciclul primar. În 2018, odată cu mutarea într-o nouă locație, a fost autorizat ciclul gimnazial.
Începând cu anul școlar 2022-2023 ciclul liceal, profil bilingv (română-engleză) este autorizat de Ministerul Educației.

Pentru anul școlar 2021-2022 școala este pregătită pentru copiii de clasă pregătitoare (2 clase), clasa I (2 clase), clasa a II-a (2 clase), clasa a III-a (2 clase), clasa a IV-a (1 clasă), clasa a V-a (1 clasă), clasa a VI-a (1 clasă), clasa a VII-a (1 clasă) și clasa a VIII-a (1 clasă).

Clasele sunt de maximum 18 copii.
Pentru a face experiența de învățare relevantă pentru fiecare copil în parte și pentru a respecta ritmurile diferite de învățare, ne propunem ca fiecare unitate (2 clase) să dispună de o a treia persoană cu rol de consiliere educațională și suport. Am început această abordare pilot odată cu anul școlar 2018-2019 pentru clasa pregătitoare.

Școala Babel urmează Curriculum-ul național românesc, completat de Curriculum-ul la decizia școlii, cu un plus de atenție la dezvoltarea competențelor de comunicare în limbi străine și a inteligenței de mediu.

Metoda Școlii Babel se bazează pe principiile Învățării Experiențiale și ale Comunicării Nonviolente, ambele aplicate cu mare succes în sistemul educațional din Olanda, Suedia și Anglia.

Creăm și susținem un mediu bogat în experiențe, unde copiii își dezvoltă competențe de viață potrivite în context local și global. Ne dorim ca, prin metode inovative, să îi ajutăm să participe cu bucurie, curaj și grijă la lumea din jurul lor.

Da, elevii care studiază la Școala Babel susțin evaluările naționale pentru clasa a II-a, clasa a IV-a a VI-a și a VIII-a.

Școala Babel dispune în anul școlar 2019-2020 de săli de clasă (amenajate cu mobilier adecvat vârstei și activităților individuale sau de grup), bucătărie, sală de mese, sală de sport și teren de sport outdoor, bibliotecă, makerspace, loc de joacă și grădină.

Școala funcționează cu toate autorizațiile necesare ARACIP (Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar), autorizaţie sanitară de funcţionare, autorizație ISU.

Programul nostru de învățare este gândit pentru a dezvolta competențelor copilului. Învățăm pas cu pas pentru a face tot mai multe în lumea în care trăim. Prin experiențe practice și lucrul în proiecte, cercetăm, ne punem întrebări, aplicăm ceea ce știm, învățăm să fim parte activă a lumii din care trăim. Rolul profesorului este de a crea contexte pentru dezvoltarea competențelor, a urmări progresul fiecărui copil și a sprijini procesul individual de învățare prin consiliere.

Da, puteți opta exclusiv pentru programul scurt.

Da, înscrierile se fac în limita locurilor disponibile conform procedurii de înscriere.

Orele de sport se țin fie în curtea școlii, fie în sala de sport amenajată în incinta școlii,  fie în parc.

Pe parcursul zilei, există activități programate să se desfășoare în aer liber: jocuri motrice sau pauze de relaxare ce se vor desfășura în curtea școlii sau în Parcul Karlsruhe. În plus, ziua de vineri este dedicată naturii și experiențelor și se va desfășura, parțial, la fermă, pădure, grădină sau în oraș, participând la diverse evenimente.

Copiii lucrează pe baza contractelor de învățare. Ele sunt concepute astfel încât, cu un nivel de implicare mare, copiii să poată exersa competențele vizate exclusiv în timpul programului școlii. În cazul unei implicări mai scăzute sau eventualelor dificultăți în parcurgerea elementelor de exersare, e posibil ca, în scop remedial, să cerem sprijinul părinților pentru exersare acasă.

Nu, Școala Babel nu își propune să impună o uniformă.

Așteptarea este ca părinții să dea curs invitațiilor la dialog lansate de școală (ore de consultație individuală, ședințe de feedback) și să abordeze ei înșiși echipa școlii pentru a găsi soluții atunci când e identificată o problemă. Ne dorim să creăm spațiu pentru un tip de dialog în care fiecare participant este valorizat și respectat.

În plus, fiecare familie are posibilitatea de a crea experiențe de învățare pentru întreg grupul, în cadrul programului de după-masă (afterschool) sau al evenimentelor extra-curriculare.

Școala Babel, fiind o școală autorizată, emite foaia matricolă ca orice altă școală din România, foaie ce este apoi, în mod normal, tradusă și echivalată în orice țară europeană.