Suntem recunoscători să învățăm și să co-creăm alături de alte organizații și școli din Europa (și nu numai) cu sprijinul programului Erasmus +.

Erasmus+ este programul Uniunii Europene în domeniile educație, formare profesională, tineret și sport.

Descoperă cele mai recente proiecte ale noastre finațate prin programul Erasmus +.

Comunicarea nonviolentă: un nou limbaj al păcii pentru școlile din Europa

Ne-am propus să catalizăm o schimbare în societate, dinspre o cultură centrată în jurul ierarhiei și competiției, spre o cultură incluzivă în care fiecare este acceptat și recunoscut pentru talentele cu care contribuie la o lume mai bună. Prin proiectul A New Language of Peace for Schools in Europe toți cei implicați, profesori și elevi, sunt încurajați să fie cetățeni activi în școlile și comunitățile lor, având abilitățile de a se exprima clar și onest, de a asculta empatic și de a rezolva conflictele într-un mod nonviolent.

Partenerii noștri: Backa Friskola (Suedia), Yavuz Selim Ortaokulu (Turcia) și LIFE! School (Olanda). 

Citește despre mobilitățile profesorilor și ale copiilor și experiența multiculturală și de învățare trăită.

Învățare Experiențială la dimensiune europeană

Acest proiect ne-a adus contactul direct cu o altfel de lume educațională, o lume în care se depun eforturi mari pentru inovație în sprijinul dezvoltării fiecărui copil. Văzând transpuse în realitate principiile și metodele Învățării Experiențiale, am văzut ce e posibil, ce e provocator, ce poate funcționa în mediul nostru educațional, ce putem da mai departe școlilor din România.

Partenerii noștri au fost: CEGO – Centrul de Învățare Experiențială al Universității din Leuven (Belgia) și Tweemonds – Centrul pentru stare de bine și implicare în educație (Olanda).

Vezi detalii și exemple de resurse educaționale utile pentru dascăli.