Facilitățile și spațiile pe care le punem la dispoziția copiilor sunt concepute plecând de la principiile care susțin nevoia lor de mișcare, curiozitatea de a descoperi și a testa materiale noi, respectiv plăcerea de a alege. 

Școala Babel dispune de săli de clasă (amenajate cu mobilier adecvat vârstei și activităților individuale sau de grup), bucătărie, sală de mese, sală de sport și teren de sport outdoor, bibliotecă, makerspace, loc de joacă și grădină. 

Sala de Sport, Teren de fotbal/basket
Acestea sunt spațiile în care copiii învață să îndrăgească mișcarea indiferent de formele ei (fotbal, basket, dans, acrobații, yoga). Printre dotări putem aminti saltele (clasice și tatami), bănci, spalier, capră, trambulină, mingi (fotbal, basket, fotbal american, tenis) și jaloane.

Biblioteca este un spațiu deschis care invită copiii să fie autonomi și autodidacți, să-și identifice teme de interes, să stabilească resursele de informare pe care și le doresc, să ceară recomandări. Biblioteca dispune de un fond de carte în limba română și 7 limbi străine. Tot de la bibliotecă, copiii au acces la laptopuri, dvd-uri cu documentare și animații, boardgames atent alese pentru diferite vârste. Deseori se organizează târguri de carte și alte evenimente dedicate. 

MakerSpace este spațiul în care copiii au parte de o experiență multisenzorială, sunt înconjurați de o diversitate mare de materiale (lemn, carton, pânză, sfori) și numeroase unelte. Este un spațiu în care copiii învață în timp ce meșteresc. Este spațiul care stimulează învățarea aplicată (learning by doing) și învățarea în grup (social learning). 

Loc de joacă și grădină
Începând cu anul școlar 2019 am început amenajarea unui loc de joacă cu: topogan și leagăne, zonă de distracție cu apă, zonă de experimente. Grădina și zona pentru relaxare încurajează copii să descopere și să se bucure de minunile naturii.