Bine ai venit la Centrul pentru Formare în Educație Experiențială!

Ești aici deoarece Învățarea Experiențială te inspiră și dorești să înțelegi ce schimbări poate aduce în viața școlară și personală a copiilor cu care interacționezi, și mai ales cum poți aplica principiile acestei pedagogii în viitorul foarte apropiat.

Citește mai departe pentru a afla mai multe:

Ce este Centrul pentru Formare în Educație Experiențială?

Centrul pentru Formare în Educație Experiențială este un nou proiect al Asociației Părinți în Dialog sub umbrela Babel Școală + Liceu prin care ne alăturăm eforturilor societății civile românești de a contribui la dezvoltarea sistemului educațional. 

Creăm astfel un hub educațional în care profesorii din comunitatea locală (Timișoara, jud. Timiș) dar și națională au acces la formări, materiale de informare și o comunitate de practică în jurul  Învățării Experiențiale și Comunicării Nonviolente. Acestea sunt cele două pedagogii ce stau la baza demersului Babe Școală + Liceul, prima școală experiențială din România, cu experiență de 7 ani de funcționare în sistemul educațional românesc (clasele 0-12).  

Invităm în acest loc toți profesorii care înțeleg importanța stării de bine în procesul de dezvoltare armonioasă a copiilor și care cred că învățarea profundă se întâmplă doar când există implicarea activă a fiecărui copil.  

Pe ce ne bazăm

În România, Babel Școală plus Liceu este singura școală care a adoptat si adaptat principiile educației experiențiale la sistemul românesc. După 7 ani de experiență cu acest tip de educație, echipa noastră este pregătită să împărtășească acest model cu copiii, profesorii și școlile din România.

Chiar de la începuturile sale, din 2016, Școala Babel a oferit profesorilor din comunitate oportunitatea de a se forma alături de echipa școlii pe cele două pedagogii ce ne inspiră și ne motivează eforturile. Am invitat formatori din Belgia, Olanda, Suedia, Anglia care au împărtășit din experiența lor. Am creat materiale utile profesorilor, materiale ce sunt acum disponibile la secțiunea Resurse pe www.scoalababel.ro.

Tipuri de programe oferite de Centrul pentru Formare în Educație Experiențială

Inspiră-te: pachet pentru școli prietene și alte orașe

Înțelege: pachet special pentru profesori și părinți

Agenda 2023/2024

2023:
13 Decembrie, ora 17:00:
Învățarea Experiențială și Comunicarea Nonviolentă, perspectiva școlilor belgiene – cu Monica Diaconu și Manuela Murariu – Diseminare Erasmus+ online: GRATUIT

2024:

23 Ianuarie: Diseminare Erasmus Olanda offline: GRATUIT, sediul Babel Școală+Liceu

2 Februarie: Autonomia și inițiativa elevului în învățare, cu Adriana Bălaj: 3h, 300 lei

16 & 17 Februarie: Curs de bază Comunicare Non-Violentă cu Daniela Doru: 9h, 900 lei

Martie: Cum să întelegi și să susții dezvoltarea copilului tău?: 8h, 600 lei
12 Martie: Nevoia de autonomie a copiilor cu Ioana Drăgan, sediul Babel Școală+Liceu: 3h, 300 lei
13 Martie: Adaptarea  contractului la nivel preșcolar cu Ioana Drăgan, sediul Babel Școală+Liceu: 3h, 300 lei

11 Aprilie: Cum creez contextul de învățare pentru a crește implicarea copiilor cu Anca Uzun: 3h, 300 lei
19 & 20 Aprilie: Comunicare Nonviolentă cu Manuela Murariu, sediul Babel Școală+Liceu: 9h, 900 lei

10 & 11 Mai: Curs de Învățare Experiențială cu Monica Diaconu și Claudia Goldan: 9h, 900 lei

Aplică Învățarea Experiențială: pachet de consultanță și coaching pentru profesori

Cum te poți înscrie la un program?

Pentru a te înscrie la unul din programele oferite de Centrul pentru Formare în Educație Experiențială te rugăm să completezi acest scurt formular.

Cine sunt trainerii din Centrul pentru Formare în Educație Experiențială?

Monica Diaconu
Este unul dintre co-fondatorii proiectului Școala Babel, alături de alți părinți și profesori din Timișoara ce formează din 2016 Asociația Părinți în Dialog. Crede în puterea dialogului, a poveștilor și a unui scop mare, ca ingrediente esențiale ale unei comunități ce poate schimba realitatea școlară a copiilor.
Din 2001, se află în mijlocul celor care învață, ca profesor de engleză, olandeză, învățătoare sau dirigintă, formator sau mentor de profesori, facilitator de învățare pentru părinți. Crede că învățarea poate deveni cea mai plăcută activitate pentru oamenii de orice vârstă atunci când este autentică, la nivel profund, împreună cu ceilalți.
De aceea, își dorește să vadă în cât mai multe locuri „Învățarea la putere”, motto-ul sub care s-a adunat comunitatea Școlii Babel în Timișoara.

Manuela Murariu

Manuela Murariu

Descriere

Adriana Bălaj
Licențiată în Istorie, absolventă a Universității de Vest din Timișoara în 2013, în cadrul căreia a absolvit și un program de studii masterale de specialitate: Istorie conceptuală românească în context european. A urmat și programul de masterat Managament Educațional și Dezvoltare Curriculară, profesând în mediul preuniversitar la Școala Gimnazială nr 1 din Timișoara și Liceul Teoretic Babel. Activitatea didactică i-a fost recunoscută prin premiul Merito 2021, când a fost premiată la nivel național alături de alți 10 profesori de top din România.Este vicepreședinte al asociației Inițiativă în Educație din Timișoara, în cadrul căreia coordonează un club de lectură pentru profesori și pasionați de educație, organizând peste 63 de ediții lunare. Tot în cadrul asociației a debutat ca formator încă din anul 2016. A susținut ateliere de învățare pentru profesori despre metode interactive de predare, importanța jocului didactic în învățare, metodică și didactică, dar și creativitate în proiectarea didactică.A devenit formator certificat în Învățare Experiențială după un program de formare la CEGO Leuven, Belgia în 2021, facilitând de atunci ateliere despre învățare experiențială, implicarea copiilor în învățare.În cadrul Proiectului Merito inițiat de Fundația Romanian Business Leaders, facilitează ateliere de învățare colaborative pentru profesori-  susținute în Forumuri Regionale Merito. A realizat o serie de capsule de învățare fiind formator în cadrul programului pentru dezvoltare continuă pentru profesori Învăț și zâmbesc, dezvoltat de Edu Magic.În formarea profesională ca formator continuă să se perfecționeze, a urmat 22 de ore de pregătire în       Abilități de formare și facilitare, în cadrul Training cafe București în februarie 2023. În prezent este și profesor metodist în învățământul preuniversitar al Inspectoratului Județean Timiș.

Daniela Doru 
Sunt un om care învață continuu și care iubește experiențele vieții. Pasionată de educație, de-a lungul timpului am ajuns să învăț cu inima pentru a-mi cultiva mintea. Lucrez atât in educație formală (Liceul Teoretic Babel), cât și nonformală (trainer și facilitator), creând în ambele situații, contexte de explorare și cunoaștere interioară care aduc claritate, inspirație și creștere.
Iar alături de aceste roluri, sunt și mama a doi zmei minunați, care mă provoacă constant în a deveni cea mai bună versiune a mea.

Anca Uzun
Absolventă a Facultății de Psihologie din cadrul Universității Babeș-Bolyai, face parte din echipa Liceului Teoretic Babel de 5 ani, după o carieră în domeniul trainingurilor pentru adulți. Pasionată și de educația adulților dar și de cea a copiilor, a împletit de-a lungul timpului cele două segmente prin diferite roluri și inițiative. Anca a devenit Coach Solution Focused și lucrează în prezent atât cu adulți, cât și cu adolescenți în întâlniri unu-la-unu, dar și activități de grup. Susține dezvoltarea părinților prin proiectul Educație pozitiva, respectiv „Clubul de carte…altfel” adresat persoanelor care țin spațiul pentru o dezvoltare armonioasă a copiilor. De asemenea, a devenit Trainer Certificat Învățare Experiențială cu intenția de a împărtăși din valoarea pe care această pedagogie o aduce în lume. De atunci, a inițiat o serie de traininguri și întâlniri de reflectare atât pentru echipa Babel, cât și pentru publicul larg, în cadrul unor evenimente precum SEED.

Claudia Goldan
A absolvit Școala Normală “Eftimie Murgu” din Timișoara în 1997, specializarea învățători-educatoare. Este licențiată în Filologie, absolventă a Universității de Vest din Timișoara în 2002, specializarea Engleză-Spaniolă. Înainte de Babel, a avut ocazia să activeze pentru perioade de câte un an de zile ca învățătoare sau profesor de limba spaniolă în cadrul altor trei școli din Timișoara. Pasiunea pentru predare și învățare a făcut-o să ofere un curs de limba română pentru studenți străini în cadrul Universității din Oviedo, Spania, unde a studiat pe tot parcursul anului III de facultate, fiind beneficiară a unei burse Erasmus. Recent a finalizat și un program de studii masterale la Universitatea de Vest din Timișoara (2023)- Consiliere si consultanță filosofică, care o ajută atât în munca cu adulții cât și în cea cu copiii.
Este parte a echipei Babel din 2016, de la înființarea acestei școli. A fost învățătoare pentru prima generație de copii care a studiat începând de la clasa pregătitoare la noi în școală. A mai fost pe parcursul acestor ani profesor de limba spaniolă, profesor de limba engleză, iar de anul trecut începând coordonează echipa de învățătoare și mentorează sau face coaching cu membrii echipei Babel.
În cadrul proiectelor școlii a avut ocazia să viziteze școli din Anglia, Suedia, Olanda și Belgia, a participat anual la workshopuri de învățare experiențială și a devenit formator certificat în Învățare Experiențială după un program de formare la CEGO Leuven, Belgia în 2021, facilitând de atunci ateliere despre învățare experiențială.

Ioana Drăgan
Descriere

Cristina Stanimir
A absolvit Școala Normală “Eftimie Murgu” din Timișoara, specializarea învățători. A fost profesor pentru învățământul primar timp de 22 de ani, dintre care 4 ani în învățământul tradițional, 16 ani în învățământul alternativ Step by Step cu certificările corespunzătoare și 2 ani în învățământul privat la Școala Primară Babel. S-a perfecționat mereu, obținând gradul didactic I în anul 2005. Este licențiată în Economie, specializarea Managementul firmei la Universitatea de Vest din Timișoara, Facultatea de Științe Economice și a urmat programul de conversie profesională al Universității Transilvania din Brașov, specializarea matematică al Facultății de Matematică și Informatică, în urma căruia profesează la Liceul Teoretic Babel ca și profesor de matematică pentru învățământul gimnazial.

Din pasiune pentru matematică și jocuri a devenit trainer certificat MindLab coordonând pentru 4 ani o grupă de copii, Spirit of Math teacher pentru un an in Vancouver, Canada, pregătind copii performanți la matematică și a dezvoltat un canal de Youtube, intitulat Mate cu Cristina pe care postează explicații despre rezolvarea problemelor matematice pentru copii. 

A făcut cunoștință cu învățarea experiențială în 2016 în Olanda prin cursul “Basic training process focused education”, a participat la workshopuri dedicate învățării experiențiale, a vizitat școli din Olanda și Belgia în care aceasta se aplică și a devenit formator certificat în Învățare experiențială după un program de formare la CEGO Leuven, Belgia, în 2021.

Descarcă Toolkit-ul GRATUIT: ``Implicarea Copiilor``

Cum poți lua legătura cu noi?

Informații despre Centrul pentru Formare în Educație Experiențială, program, înscrieri, oferte personalizate:

  • Anca Uzun: anca.uzun@scoalababel.ro
  • Luminița Nica: luminita.nica@scoalababel.ro

Telefon: 0787 564 463