Cine suntem

Școala Primară Babel este rezultatul unui proces de co-creație și dialog între copii, profesori, părinți și comunitate. Speranțele tuturor celor implicați, experiența în domeniul inovației în educație și încrederea în comunitatea de părinți timișoreană sunt motorul acestui proiect.

Acest proiect non-profit al Asociației Părinți în Dialog își desfășoară activitatea în Timișoara, din septembrie 2016. Școala Babel este autorizată de Ministerul Educației Naționale și împletește curriculum-ul național cu o abordare alternativă, pentru un proces educativ de calitate, aplicat în context real și recunoscut la nivel național și nu numai. Metoda Școlii Babel se bazează pe principiile Învățării Experiențiale și ale Comunicării Nonviolente, ambele aplicate cu mare succes în sistemul educațional din Olanda, Suedia și Anglia. Elevii trec printr-un proces de învățare individualizat, care permite ritmuri diferite de progres, în funcție de nivelul de dezvoltare al fiecăruia. Pe tot parcursul acestui proces, urmărim starea de bine și implicarea copiilor la fel de îndeaproape cum urmărim rezultatele învățării.

Obiective pentru anul școlar 2017-2018

Ne-am început activitatea în anul școlar 2016-2017, cu 2 clase și 20 de elevi. În anul 2017-2018 vom avea 3 clase și un număr estimativ de 45 de copii în școala noastră.

De asemenea, în următorii doi ani vom documenta un model educațional și de organizare care să poată fi replicat în alte școli, din Timișoara sau din alte orașe unde există dorință de schimbare din partea părinților și a comunității. Credem că printr-o astfel de alternativă, o schimbare reală‚ „de jos în sus”, poate prinde contur în sistemul educațional din România.