Noile cursuri pentru copii concepute și susținute de facilitatorii Școlii Babel oferă posibilitatea explorării de noi talente și abilități, în timp ce altele vin cu o nouă abordare pentru aprofundare. Cursurile de la Școala Babel sunt potrivite pentru orice copil din Timișoara sau împrejurimi care dorește să guste din metodele de învățare experiențiale.

Luni:

16:00-17:00 – Arte – Tehnici și artiști (9-15 ani)

Marți:

16:30 – 18:30 – English in Makerspace (5-7 ani)

Miercuri:

16:30 – 17:30 – Storytelling și improvizație (6-10 ani)
16:30 – 18:30 – English in Makerspace (8-12 ani)
17:30 – 18:30 – Gândire creativă pentru adolescenți (13-18 ani)

Joi:

16:30 – 17:30 – Licurici pe pânză (6-8 ani)
17:00 – 18:00 – Speaking Activities for English Learners (8-12 ani)

Ce trebuie să știi despre cursurile Join Learning?

English in Markerspace

Facilitator: Jay Throne
Grupa de vârstă: 5-7 ani sau 8- 12 ani
Locație: Școala Nouă de pe Strada Armoniei
Tarif: 275 lei/ 4 ședințe

Makerspace este locul explorării pentru copiii pasionați de artă și crafturi, de construcția de modele, machete și diverse mecanisme, design grafic, lucru cu lemnul și rezolvarea creativă a problemelor. Este locul unde imaginația, ingeniozitatea, gândirea ”outside the box” și experimentele au posibilitatea să se exprime fără limite. Pe lângă unelte tradiționale, cum ar fi creioane, pensule, vopsea, banda scotch sau foarfeci, în Makerspace copiii învață să mânuiască creionul pentru pirogravură, pistolul de lipit cu silicon, șurubelnița, bormasina sau unelte de șlefuit. Este locul unde spiritul artistic și creativ se poate manifesta în diverse proiecte mai mari sau mai mici, toate acestea în timp ce înveți și exersezi vorbitul în engleză împreună cu îndrăgitul Jay (vorbitor nativ). În Makerspace ne place să folosim cât mai mult materiale reciclate. Lemnul din paleți sau cutiile de carton se transformă în proiecte, iar noi ajutăm măcar un pic la un mediu mai curat.

Storytelling și Improvizație

Facilitator: Ina Dafinescu
Grupa de vârstă: 6-10 ani
Locatie: Școala Nouă de pe Strada Armoniei
Tarif: 180 lei/ 4 ședințe

Te invit într-o călătorie în jurul lumii de poveste să descoperim împreună cum iepurele l-a păcălit pe jaguar într-o poveste mayașă, să îl ajutăm pe măgarul Mbongoro din Zimbabwe, să gustăm prăjiturile de orez coreene preferate de Dokkaebi cel uituc sau să îl cunoaștem pe Jack, care învață să facă o mulțime de lucruri dar cu greu reușește să își mulțumească mama, precum și multe alte personaje alături de care vom păși cu imaginație pe tărâmul altor culturi, vom recrea dialoguri, situații și imagini și le vom pune în scenă cu creativitate și spontaneitate.
Cu fiecare poveste, folosindu-ne și de tehnici din teatrul de improvizație, vei putea explora posibilitățile de schimbare oferite de povești, vei experimenta direct o gamă variată de situații, prin jocuri de rol și activități de răspuns creativ, vei căpăta încredere de a te exprima spontan prin interacțiune creativă, în pereche sau în grup și vei putea aduce în prim plan propriile povești personale și experiențe.
Bucură-te de poveste, ca ascultător și du-o mai departe, ca povestitor.

Arte – Tehnici și artiști

Facilitator: Brigita Almasi
Grupa de vârstă: 9-15 ani
Locație: Școala Nouă de pe Strada Armoniei
Tarif: 180 lei/ 4 ședințe

Acest curs oferă copiilor spațiul de explorare a unor artiști reprezentativi domeniului artelor vizuale și a tehnicilor care i-au făcut faimoși.
Vom vizualiza și analiza lucrări reprezentative din istoria artei până în contemporaneitate, apoi folosind aceeași tehnică vom realiza propria noastră varianta.

Ce abilități și aptitudini își vor dezvolta copii?

  • Vor experimenta diverse tehnici specifice artelor plastice si decorative utilizând materiale si instrumente specifice;
  • Vor realiza un produs artistic finit;
  • Vor avea contact cu artiști și curente reprezentative ale istoriei artelor, formându-si o cultura artistica de baza;
  • Vor dezvolta abilități de analiză și interpretare a mesajului artistic;
  • Vor dezvolta abilități de gândire critică și își vor dezvolta creativitatea;
  • Vor dezvolta abilități de motricitate fină.

Licurici pe pânză

Facilitator: Ivănescu Florentina
Grupa de vârstă: 6-8 ani
Locație: Școala Nouă de pe Strada Armoniei
Tarif: 180 lei/ 4 ședințe

Scopul acestui atelier este de a explora latura artistică a copiilor prin învățarea diverselor tehnici de pictură și desen, dar în același timp de a educa copiii despre cei mai mari pictori ai lumii. Astfel ne propunem să le îmbogățim cultura.
Iubim arta sub toate formele ei, așa că am creat atelierul de pictură „Licurici pe pânză” ca fiind locul de descoperire a fiecărui artist, încă de la o vârstă fragedă.
Atelierul de pictură pentru copii înseamnă:

  • dezvoltarea imaginației, gândirii, creativității, spontaneității,
  • comunicare și lucru în echipă,
  • dobândirea abilităților și tehnicilor de exprimare artistică (desen, colorat, modelaj, colaj, arte decorative),
  • creșterea implicită a satisfacției și a încrederii în sine pentru îndeplinirea sarcinilor propuse.

Speaking Activities for English Learners

Facilitator: Ina Dafinescu
Grupa de vârstă: 8 – 12 ani, nivel engleză cel puțin A2
Locatie: Școala Nouă de pe Strada Armoniei
Tarif: 180 lei/ 4 ședințe

Îți place să vorbești și ai mereu ceva de spus? Sau știi să asculți și intervii punctual când este cazul? Aici nu contează ce fel de speaker sau listener ești pentru că vei avea ocazia să interacționezi direct și indirect, în pereche sau în grup, într-o gamă variată de situații realiste sau aflate în sfera ta de interes. Folosindu-ne de elemente de storytelling și tehnici din teatrul de improvizație, vei putea să îți perfecționezi competențele de vorbire și ascultare, să asimilezi vocabular nou și să te joci cu cuvintele, într-un context relevant pentru utilizarea limbii.
Pune-ți la lucru spontaneitatea, creativitatea și energia în activități de warm-up, role-play, mimă, dezbateri, etc., pentru a-ți îmbunătăți fluența și a-ți crește autonomia și încrederea atunci când vorbești în limba engleză.

Gândire critică și creativă pentru adolescenți:

Facilitator: Anca Uzun
Grupa de vârstă: 13 – 18 ani
Locație: Școala Babel de pe strada 1 Decembrie 1918, nr. 93
Tarif
: 180 lei/ 4 ședințe

Creativitatea este ca și un „mușchi” care, dacă e lucrat constant, se păstrează în formă maximă. Copiii mici o au natural. Crescând, mulți dintre ei își dezvoltă mai degrabă gândirea de tip „tipar logic” care îi îngrădește în a vedea multitudinea de alternative reale.  Acest curs își propune să ofere spațiu de exersare a gândirii creative prin tot felul de jocuri și modalități informale. Competența astfel dobândită este folositoare ulterior în multe arii ale vieții reale.