Cum arată o zi la Liceul Babel?

8:45- 9:15 (30 min) – Arriving
9:15 – 12:45 (3 h 30 min) Teacher Guided Learning
12:45 – 15:00 (2 h 15 min) Student-driven learning (Project work, Curiosity time, Mentorat, Sport)
15:00 – 15:30 (30 min) Homegroups, Community Forum
15:30 – 17:00 (1h 30 min) Passion Circles

8:45- 9:15 (30 min) – Arriving
Este primul moment al zilei în care tinerii se conectează la colegi și viața de liceu.
Se pregătesc pentru a-și începe ziua cu un vibe bun și mintea limpede.
Este un moment opțional de conectare și socializare, în care liceenii au și posibilitatea de a face câteva exerciții de mindfulness pentru un început de zi cu sens.

9:15 – 12:45 (3 h 30 min) Teacher Guided Learning
Echipa de profesorii oferă instrucțiunile necesare pentru a porni în călătoria de învățare a zilei respective.
Liceenii sunt implicați zilnic de către echipa de profesori în 4 experiențe de învățare ghidată și primesc sugestii de sarcini de explorare/proiecte pentru următorul interval (perioada de învățare auto-dirijată).

12:45 – 15:00 (2 h 15 min) Student-driven learning (Project work, Curiosity time, Mentorat, Sport)

Învățare auto-dirijată: fiecare tânăr își programează timpul și activitățile de învățare individuală sau în echipă, de cercetare sau exersare, stabilite împreună cu profesorii sau mentorii. Fiecare alege când ia prânzul în acest interval.

Liceenii își fac singuri agenda, practică self-managementul, prioritizează, își fac un plan de acțiune. Membrii echipei academice îi sprijină prin sesiuni de mentorat sau coaching individual pentru a atinge competențele și a-și formula obiective noi.

15:00 – 15:30 (30 min) Homegroups, Community Forum
E momentul zilei în care tragem linie și ne uităm la experiențele de peste zi: ce anume a avut un impact, ce am învățat, ce vrem să facem diferit data viitoare.

Home group
Vor exista 3 consilieri ce vor ghida grupuri de câte 10-12 tineri în reflecție asupra învățării, experienței zilei, stabilirii de obiective. Rolul consilierului este să oglindească procesul de învățare al tânărului, să îi ofere claritate în a identifica posibile obstacole și moduri de a merge înainte, folosind întrebări specifice de sprijin.

Community forum
Forumul comunității are loc o dată pe săptămână. Este un spațiu de reflecție comună și luare de decizii despre situații în care e implicată întreaga comunitate a liceului.

15:30 – 17:00 (1h 30 min) Passion Circles
Ultima parte a zilei oferă tinerilor ocazia să petreacă timp unii cu ceilalți, cultivându-și pasiunile existente sau testând domenii noi prin care să descopere talente, interese, abilități potențiale.
Luni – Programming Club
Marți – Sports
Miercuri – Debate Club
Joi – Community/Volunteering Projects
Vineri – Drama/Creative Expression

Alegerea este pentru 1 an și se vor alege minim 2, maxim 5 cercuri (cu excepția copiilor ce au deja un hobby la care lucrează constant.) Aceștia vor alege minim 1 cerc. Participarea la cluburi este inclusă în taxă.

Ești curios cum arată o săptămână la Liceul Babel? Accesează liceulbabel.ro.