Deschidere internațională
Liceul Babel te conectează la viața educațională europeană și îți propune:
-profesori și mentori din diferite țări, invitați internaționali;
-parteneriate cu școli din alte țări (Olanda, Belgia);
-schimburi de tineri prin programul Erasmus +
-engleză la nivel academic – nivelul C1 (avansat) pentru limba engleză
-4 limbi (franceză, olandeză, germană, spaniolă) oferite de școală

Învățare relevantă și activă
Echipa de profesori a Liceului Babel, consiliată de partenerii olandezi și belgieni, specialiști în Învățare Experiențială și Învățarea Științelor bazată pe Investigație, propune moduri de lucru specifice școlilor inovative europene:
proiecte interdisciplinare prin care tinerii să înțeleagă relevanța învățării teoretice în viața reală,
învățare auto-dirijată (independentă) prin care tinerii deprind atitudini și abilități cerute în majoritatea universităților europene,
învățarea prin colaborare într-o comunitate de învățare democratică.

Un spațiu de învățare democratic unde fiecare tânăr și vocea sa contează
Fiecare licean este văzut ca persoană unică în dezvoltare, este susținut să facă alegeri potrivite pentru sine și să își construiască strategiile de învățare. În acest scop, vor exista trei consilieri (coaches) care vor susține procesul de dezvoltare al fiecărui tânăr din comunitatea de liceeni. La obiectivele bazate pe competențele din curriculum standard, fiecare licean își va adăuga propriile obiective, alese în funcție de interesele și talentele sale.

Sprijin pentru un stil de viață armonios
Liceenii își dezvoltă aplicat abilități de viață esențiale (inteligență emoțională, colaborare, comunicare, self-management, learning to learn ș.a.) și abilități practice necesare în viața personală, profesională și academică. În plus, punem accent pe susținerea stării de bine prin cursuri și oferte de învățare din zona de sănătate, nutriție, sport, creativitate, mindfulness, voluntariat și timp petrecut în natură.

Conectare la viața comunității locale
Liceul Babel este ancorat în comunitatea locală timișoreană prin numeroșii parteneri ce susțin explorările tinerilor în căutarea vocației lor (companii, ONG-uri, instituții culturale). Astfel, liceul devine momentul de orientare spre comunitatea locală și de contribuție la aceasta prin acțiuni de voluntariat, internship, job shadowing.
Liceul Babel, prin rețeaua sa de parteneriate în comunitate, va oferi elevilor care demonstrează dedicare pentru obiectivele lor, posibilitatea de mentorat cu persoane ce au un impact deosebit în aria lor de expertiză (mentori).

Mai multe detalii pe liceulbabel.ro.