Makerspace Open Day înseamnă un eveniment deschis, unde voluntarii Makers își dau întâlnire cu copiii Makers și creează minunății.

Makerspace Craciun

Organizăm la Școala Babel în 11 decembrie, începând cu ora 18:00, un atelier gratuit de confecționat decorațiuni de Crăciun, folosindu-ne de materialele din spațiu disponibile în cele 4 insule de creație pe care le activăm: croitorie, tâmplărie, știință și gătit. Putem aborda decorațiunile din ce perspectivă ne dorim și vă invităm să trăiți alături de noi sentimentul muncii în echipe, a conceptualizării, a produsului final rezultant al minții creative.

Promitem o seară cu multe râsete, liber la imaginație și turtă dulce!

Și, pentru că noi credem în potențialul fiecăruia, vă întrebăm dacă doriți să vă implicați ca și coordonator de activitate la una dintre insule sau dacă doriți să propuneți un model de decorațiune (noi revenim, în funcție de opțiunile exprimate, cu lista materialelor pe care le regăsiți în Makerspace). Ne-am bucura să avem perspectiva personală asupra decorațiunilor unicate de Crăciun!

Pentru a fi voluntar la atelier sau pentru a coordona o activitate vă rugăm să completați acest formular, până în 9 decembrie.

Pentru participare pur și simplu la activitățile noastre vă rugăm să completați acest formular,  până în 9 decembrie.

Ne dorim să vă transmitem și câteva vești despre noi, cei pentru care ați donat și/sau alergat în aprilie, în cadrul Timotion. Eforturile au fost consistente, suntem foarte recunoscători pentru acest lucru!

Din aprilie și până acum și cu ajutorul vostru, Asociația Părinți în Dialog a reușit să implementeze proiectul Makerspace la Școala Babel. Acesta este situat în incinta școlii, pe Strada 1 Decembrie 1918, nr. 93, la etajul 2. Se bucură de un spațiu generos, luminos, împărțit în patru mari insule: croitorie, tâmplărie, științe și tehnologie înaltă. Am reușit să dotăm cu tot ce este necesar pentru ca activitățile din cele 4 domenii să se desfășoare fără frontiere și în siguranță.
 
Am primit și vizite ale copiilor din alte școli și, în mod cert, au fost multe inițiative ale copiilor care și-au găsit sprijinul în mentorii noștri. Subliniem importanța educației experiențiale și a valorii de creatori pe care o atribuim copiilor. Am reușit, de asemenea, să avem un parteneriat activ cu Symme3D, care ne va oferi imprimante 3D pentru activități diverse, aspect care ne onorează. Prezența tehnologiei în viața copiilor nu este de contestat, mai ales atunci când acesta are un fundament educațional. Despre Symme3D puteți să citiți mai multe aici.
 
Acum ne pregătim de Crăciun și am vrea să vă invităm să fiți alături de noi și de copii în cadrul Makerspace, pentru a paricipa la activități.
 
Bucuroși că avem posibilitatea de a ne întâlni, să vină Crăciunul!
Cu prietenie,
Echipa Makerspace a Școlii Babel