Asociația Părinți în Dialog, prin Babel Școală și Liceu, în parteneriat cu Grădinescu Greenfeel Timișoara desfășoară proiectul „Dialog între generații în grădina urbană Grădinescu-Greenfeel” în perioada mai – septembrie 2022.

Scopul proiectului este consolidarea comunității de grădinari urbani din Timișoara și promovarea eticilor și principiilor de permacultură în rândul tinerelor generații astfel încât producția de hrană, grija pentru oameni și pentru Pământ să devină idei comune și larg răspândite în rândul timișorenilor.

Începând cu luna mai, la Grădinescu, dăm startul cursurilor de grădinărit pentru copii. Cursurile noastre se bazează pe principii de permacultură, învățam să avem grija de pământ, de animale, de oameni și căutăm sa înțelegem țesătura relațiilor dintre acestea. Descoperim ecologia și lumea sofisticată a plantelor. Copiii între 8-12 ani din Școala Babel, dar nu numai, dornici să transforme o mână de semințe în ardei, roșii, castraveți, ceapa, porumb, pepeni și căpșuni, vor savura la vară legume si fructe crescute cu grija de mânuțele lor, îndrumați de biologul și grădinarul Liana Drăghici.

În luna Iunie dl. Gheorghe Negoiță călătorește tocmai de la Piatra Neamț pentru a susține un curs de introducere în permacultură.

În lunile calde de vară, Cristina Șved, inițiatoare a mișcării zero waste în Timișoara, grădinar practicant la Grădinescu, va susține o serie de ateliere despre compostare, fermentarea legumelor și fructelor și ateliere de gătit după principiile slow food.

Se va crea un traseu de ”interpretare” a cunoștințelor despre permacultură și biodiversitate cu text și coduri QR pentru mai multă interactivitate. Elementele de bază vor fi cele 3 etici și cele 12 principii ale permaculturii care vor fi inserate în spațiul comun al comunității și printre elementele grădinilor.

Cursurile și atelierele sunt gratuite și fac parte din proiectul „Dialog între Generații în grădina urbană Grădinescu Greenfeel Timișoara”, proiect finanțat de Fundația pentru Parteneriat și MOL Romania.