Movement for Improvement – un apel al liceenilor și profesorilor Babel

Movement for Improvement – un apel al liceenilor și profesorilor Babel

Movement for Improvement este un proiect conceput și lansat de elevii de clasa a IX-a și câțiva profesori ai Liceului Babel și are punct de plecare în principiul fundamental al școlii noastre, cel al învățării experiențiale. Motivația elevilor a fost ca materia opțională Cultură și civilizație să aibă un corespondent direct în realitate. Elevii doresc să învețe prin experiențe practice și interacțiune directă cu o cultură diferită. Acest principiu promovează o abordare activă a învățării prin care fiecare se implică în proces, își construiește propriile cunoștințe și abilități, aplicându-le ulterior în contexte reale.

Cine sunt sponsorii și partenerii care au răspuns la acest apel?

Mulțumim celor care cred în acest proiect și doresc să ajute Movement for Improvement să ajungă un reper important și o inspirație pentru tinerii din Timișoara.

 

Cine sunt elevii și profesorii din spatele Movement for Improvement?

Movement for Improvement a fost gândit și lansat de un grup de 25 elevi și 5 profesori ai Liceului Babel. care s-au organizat în echipe eficiente de coordonare a Bugetului, Documentare/Cercetare, Social Media, Web Development, Copywriting și Fund Raising.

Această organizare i-a ajutat să mediatizeze proiectul în timp record și să aducă de partea lor susținători atât pe nevoile financiare, cât și parteneri media.

Vă invităm să-i cunoașteți aici!

Care este misiunea Movement for Improvement?

Prin acest proiect, elevii și profesorii de la Liceul Babel doresc să aibă un schimb de experiență internațional în urma căruia să primească inspirație și bune practici pe care să le aplice ulterior în proiecte și inițiative locale.

Pentru început, ne-am propus ca primă oprire Olanda, unde, ne dorim să ne concentrăm în special pe practicile civice care implică ciclismul, promovarea unui stil de viață sănătos, precum și grija lor față de persoanele cu diverse dizabilități. În călătoria noastră către Olanda vrem să identificăm și să aducem acasă exemple de infrastructură ciclistă, politici de transport urban sustenabil și proiecte de încurajare a activității fizice și a sănătății în Timișoara.

Cum se vor implica în comunitatea din Timișoara?

Scopul acestui proiect este de a aduce conștientizare și informații cu aplicabilitate imediată printre tinerii din Timișoara. Subiectele abordate vor fi discutate în workshopuri cu acces gratuit, organizate și susținute de inițiatorii acestui proiect.

Ce au reușit până în acest moment?

Până în acest moment elevii din spatele Movement for Improvement au reușit să strângă peste 55% din suma de care au nevoie pentru a ajunge în Olanda, din totalul de 29500 Euro.

În același timp, au reușit să învețe lucruri noi și să-și împingă limitele pentru a obține rezultate pe măsură:

  • site-ul proiectului este realizat integral de elevi și a fost lansat în limbile română și engleză www.movementforimprovement.ro
  • au realizat pachete sponsorizare în limbile română și engleză, la care au reacționat deja primii sponsori
  • copiii au câștigat primii bani din munca lor în cadrul Licitației de lucrări artistice, oferind servicii de babysitting sau tutoriat, sau organizând evenimente, precum Babel Sports Day.
  • lucrează intens la matematică cu bugete, rezervări, statistici
  • promovează proiectul pe Facebook și Instagram
  • au ieșit din zona de confort, vorbind cu oameni noi din România sau Olanda

Cum îi puteți susține?

Orice donație contează! Pentru a duce proiectul la nivelul propus, acela de a organiza ateliere pentru alți tineri din Timișoara, proiectul Movement for Improvement are nevoie de susținerea noastră, a tuturor.
Acest lucru poate fi făcut donând orice sumă de bani, în contul de mai jos:
RON
Banca Transilvania – RO74BTRLRONCRT0532752201
Banca Comercială Română – RO12RNCB0255172860870001
EUR
Banca Transilvania – RO24BTRLEURCRT0532752201
Detalii Transfer – Donație proiect Movement For Improvement
De asemenea, puteți cumpăra un tricou, realizat din generozitatea companiei Samdam. Pentru a achiziționa mărimea potrivită, urmați acest link.
Tricouri Babel Școală + Liceu