Cum a fost la StorySeed 2023

Cum a fost la StorySeed 2023

Luna octombrie a adus o experiență cu totul remarcabilă pentru pasionații de storytelling și învățare experiențială din diverse colțuri ale României, o experiență pe care am trăit-o cu intensitate la Bale Școală + Liceu, unde a avut loc StorySeed – Festival de Storytelling și Învățare Experiențială 2023. În perioada 5-8 octombrie, Campusul Babel s-a metamorfozat într-un spațiu efervescent plin de povești captivante, creativitate debordantă și conexiuni autentice. Aceste patru zile au fost atât de speciale încât ne dorim să împărtășim cu voi amintirile și experiențele inedite trăite în cadrul acestui festival.

Ziua 1: Arta Povestirii pentru copii și adulți

Prima zi la StorySeed – Festival de Storytelling și Învățare Experiențială a adus experiențe inedite celor peste 400 de participanți, copii și adulți din Timișoara și împrejurimi.Copiii s-au bucurat de ateliere de storytelling în limba română, maghiară, germană, franceză, italiană, engleză, sârbă și ucraineană susținute de experți în arta povestirii din 11 țări europene. Apoi, colegii noștri de la Babel Școală și Liceu i-au implicat în momente creative de dans, teatru sau desen.Adulții au asistat la un panel despre rolul artei povestirii în educație și au savurat un show special susținut de Maja Bumberák despre “reinterpretarea feminității”.
Ziua 2: Explorarea Tehnicilor de Storytelling
A doua zi la StorySeed a fost o zi plină de conexiuni autentice și de povești cu adevărat semnificative, împărtășite de invitații noștri speciali, experți în pedagogie experiențială, veniți din Olanda și Belgia.Prima parte a zilei a fost despre The Art and Craft of Storytelling cu Maja Bumberák, într-un cadru intim și plăcut în spațiul oferit de partenerii noștri, FITT Timisoara, cărora le mulțumim tare mult pentru toată susținerea acordată în ultimii ani.După-masa ne-am petrecut-o în AGORA din Campusul Babel unde am împărtășit experiența și povestea proiectului Babel, așa cum a crescut în ultimii 3 ani, am vizionat documentarul liceenilor de la Movement for Improvement, le-am ascultat pe talentatele Dara și Maia cântând live și, bineînțeles, am savurat introducerea în învățarea experiențială oferită de mentorii noștri străini, Wilma, Tom și Suze.
Ziua 3: Învățarea Prin Experiențe
Cea de-a treia zi la StorySeed a început cu o inviorare în AGORA din Campusul Babel, care ne-a ajutat să activăm latura jucăușă din noi și să ne conectăm mai profund la atelierele de pedagogie experiențială.Invitatul nostru din Belgia, Ludo Heylen, ne-a inspirat cu o prezentare despre “Puterea imaginației în educație” și ne-a adus exemple relevante, cu aplicabilitate imediată la școală și în viața de zi cu zi. Au urmat patru ateliere pentru părinți și profesori susținute de Tom Goevers (Belgia), Wilma van Esch (Olanda), Suze Roelofs (Olanda) și Ludo Heylen (Belgia).La aceste ateliere am oferit comunității din România elementele pedagogice care stau la fundamentul Babel Școală și Liceu prin subiectele propuse de cei patru specialiști în învățare experiențială:
  • “Learning as the Process of Impression-Expression”
  • “Perspectives on Understanding Neurodiversity and the Role of Imagination and Expressiveness for Children with ADHD”
  • “The Significance of Divergent Thinking and Creative Problem Solving”
  • “The 100 Languages of Expression for Children and Teachers”

Ziua 4: Inspirația și Conexiunile

În fiecare copil există un talent iar rolul nostru ca profesori sau părinți este să creăm acel spațiu hrănitor în care el să-și descopere talentul.
Cu aceste gânduri încheiem ziua a patra și ultima din 2023 de la StorySeed – Festival de Storytelling și Învățare Experiențială.
Foarte bucuroși de toți oaspeții din Timișoara, Arad, Craiova, Baia Mare, București și Oradea care ne-au fost alături în aceste zile și care devin voci ale învățării experiențiale prin instrumentele și conceptele cu care au plecat acasă de la ateliere.
Mulțumim tare mult celor care s-au implicat cu timp și suflet în organizarea acestui eveniment, trainerilor din Olanda și Belgia, storytellerilor din România, Ungaria, Franța, Serbia, Ucraina, Germania, Italia, Spania, UK.

Concluzie: O Experiență de Transformare

StorySeed 2023 a fost mai mult decât un festival; a fost o experiență de transformare. Am învățat cum să folosim poveștile ca mijloc de comunicare și învățare, am experimentat învățarea activă și am creat amintiri prețioase în compania unor oameni minunați. Acest festival a pus în lumină pasiunea noastră pentru storytelling și a creat un spațiu în care poveștile și pedagogia experiențială au devenit mijlocul prin care ne-am conectat cu lumea.

Vă așteptăm cu drag la StorySeed 2024!